Föreningen

Lyssna på sidans text

 

Östergötlands Läns Hemslöjdsförening - levande och tidlöst

I ett kulturkvarter med anor från 1700-talet bedriver Hemslöjden kurser, utställningar, butik och galleri. Östergötlands Läns Hemslöjdsförening är en ideell länsförening som har verksamhetslokaler i Linköping. Hemslöjdskonsulenterna i Östergötland är stationerade på Hemslöjdsgården i Linköping, men har hela länet som sitt arbetsområde.

Föreningen bildades 1910 och med 100 års erfarenhet vet vi att slöjd får människor att må bra och att slöjdens skönhet är både tidlös och levande. Informationssamhället har medfört ett allt högre tempo, och att vi har fler möjligheter än någonsin att välja fritidssysselsättning eller intressen. Allt fler har nu börjat upptäcka slöjdens betydelse. Slöjdandet har blivit ett sätt att ta ställning. Ett uttryck för att leva hållbart, i fler olika bemärkelser.

Vi värnar om den östgötska kulturen och medverka till att hålla kulturarvet levande genom utveckling och nyskapande inom slöjd- och konsthantverksområdet och därigenom bidra till att göra Östergötland till ett attraktivt kulturlän.


  Medlemsslöjd 

Slöjdkvällar
Som medlem i ÖLH har du möjlighet att delta i slöjdkvällar där du kan träffa likasinnade och slöjda tillsammans med andra.
Dessa grupper finns i Linköping, Norrköping och Motala.

Medlemsresor
Vi ordnar dagsutflykter med slöjdinriktning för våra medlemmar varje år.
tillhemsida 1  tillhemsida 2 tillhemsida 4  tillhemsida 5
Senaste resan gick till Fristads Gästgiveri på Vikbolandet, Krukmakaren Marie Söderholm i Arkösund och slöjdaren Vesa Jussila i Åby. Nästa resa blir våren 2020
Kurser
Du har 10% rabatt på våra kurser

Har du frågor och vill veta mer: info@hemslojdeniostergotland.se

Högst upp

hemslojd

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden bevarar och förmedlar intresset för slöjden

Vi arbetar även för att utveckla slöjden inom länet. Inom föreningarna finns en gedigen kunskap om slöjden och dess lokala särdrag.

Kontakta oss