ÖSTGÖTADAGARNA

Lyssna på sidans text

Anmäl bidrag till årets konsthantverk.   Första helgen i september varje år arrangeras Östgötadagarna – en form av öppet hus på
landsbygden. Varje år i samband med Östgötadagarna utses årets konsthantverk.

 
 
Årets konsthantverk utses av en jury och priset delas ut vid en prisutdelning i anslutning till Östgötadagarna. Pristagaren och årets konsthantverk lyfts fram i marknadsföringen av Östgötadagarna. Nytt för i år är att årets pristagare får möjlighet att ställa ut i Hemslöjdens regi tillsammans med andra östgötska konsthantverkare. Utställningsplatsen kommer att variera från år till år för att få en så bra spridning som möjligt i länet. Årets utställningsplats är i nuläget hemlig.

Kriterier
Kriterier för årets konsthantverk är att det ska vara av hög kvalitet, professionellt framtaget samt ha en östgötsk anknytning. Inköpspriset bör inte överstiga 500 kr och tillverkaren måste kunna svara upp till eventuell efterfrågan. Konsthantverket ska ha möjlighet att finnas på minst fem försäljningsställen i länet.

Ansöka/nominera:
Anmälan öppnar den 15 januari och sista dag för nomineringar/anmälan är den 3 april 2018. Ansökan/nomineringar till årets östgötska konsthanetverk skickas in via mail med bild och motivering till ostgotadagarna@regionostergotland.se

Läs mer om årets konsthantverk och Östgötadagarna på hemsidan:
https://www.ostgotadagarna.se/sv/ostgotska-konsthantverket/

Kontakt och frågor:
Har du frågor om årets konsthantverk kontakta Maria Ståhl, Kulturstrateg bild och form, Region
Östergötland.
010 103 75 16
Maria.a.stahl@regionostergotland.se
Högst upp

hemslojd

Hemslöjden i Östergötland

Hemslöjden bevarar och förmedlar intresset för slöjden

Vi arbetar även för att utveckla slöjden inom länet. Inom föreningarna finns en gedigen kunskap om slöjden och dess lokala särdrag.

Kontakta oss